Adidas zatvara 200 prodavnica u Rusiji

Adidas

Adidas

Njemački proizvođač sportske opreme zatvoriće ove godine oko 200 prodavnica u Rusiji, ali u isto vrijeme planira da otvori 100 novih

Šef press službe kompanije Nikolaj Petrosjan je plan za zatvaranje prodavnica nazvao “prirodnim procesom selekcije”. One prodavnice koji ne zadovoljavaju po ostvarenim prihodima ili po posjeti kupaca, se zatvaraju, objasnio je on.

Adidas u novootvorenim prodavnicama planira da pređe na nove koncepcije – “home court” (domaći teren) gdje će se na velikom prostoru prodavati sportska oprema i “neighborhood”, sa svakodnevnom odjećom i obućom.

Njemački industrijski koncern Adidas, osnovan je 1948. godine i specijalizovan je za proizvodnju sportske obuće, odjeće i opreme. Koncern ima osam preduzeća u Njemačkoj i više od 25 zavisnih preduzeća u drugim zemljama. U Rusiji kompanija ima oko 800 prodavnica. Plasira proizvode pod brendovima “adidas”, “reebok”, “rockport” i druge.

Prema podacima samog Adidasa, kompanija je najveći trgovac sportskom opremom u Rusiji, sa tržišnim udjelom od 60 posto.

Posted by on 2015-03-07. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login