Adnan Redžović u oktobru za titulu šampiona Evrope

Adnan Redžović

Adnan Redžović

Najbolji bosanskohercegovački bokser u superteškoj kategoriji Adnan Redžović će 4. oktobra u švicarskom Bazelu imati jednu od najvažnijih borbi u dosadašnjoj karijeri.

Naime, nakon što je u K1 osvojio gotovo sve što se može osvojiti, a poslije toga prešao u profesionalni boks, nastavio je da niže uspjeh za uspjehom promovišući sebe i svoju zemlju.

Ovaj do sada neporaženi profesionalni bokser iz Sarajeva sa omjerom od 16 mečeva i isto toliko pobjeda će za titulu prvaka Evrope ukrstiti rukavice sa izuzetno kvalitetnim bokserom Arnoldom Gjergjarom koji ima omjer od 22 meča bez poraza i nerješenih uz 18 nokautom. Redžovićev protivnik je bokserskoj javnosti poznat i kao dugogodišnji Kličkov sparing partner i važi kao jedan od najboljih boksera tehničara u svijetu.

Redžović koji nastupa pod okriljem “Sturm box promotion” našeg Adnana Ćatića će sa pripremama za ovu borbu početi već u ponedjeljak na Igmanu sa svojim klubom borilačkih sportova “Gladijator” i “Redžović timom”, a zatim u Holandiji i Njemačkoj.

Treba istaći da u pregovorima za ovaj meč pored Bokserskog saveza BiH učestvovao i sam Adnan Ćatić, te da će se zvanična pres-konferencija povodom ovog spetakla održati četiri sedmice prije okršaja.

Posted by on 2014-08-04. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login