Aguero: BiH će nas pobijediti ako je potcijenimo

Sergio AgueroNapadač reprezentacije Argentine i novog engleskog prvaka Manchester Cityja Sergio Aguero izjavio je da na Svjetskom prvenstvu u Brazilu neće biti slabih ekipa, te da bi se svako potcjenjivanje moglo skupo platiti.

Gaučosi će prvu utakmicu u Brazilu odigrati protiv naših Zmajeva, 15. juna na Marakani. U grupi F nalaze se još Iran i Nigerija.

“Svaka utakmica je priča za sebe. Svi će se truditi da daju sve od sebe na terenu i ukoliko nekoga potcijenite, bila to Nigerija ili BiH, oni će vas pobijediti”, kazao je Aguero, koji smatra da će selekcije iz Južne Amerike, ipak, biti u prednosti.

“Vremenski uslovi i stadioni su drugačiji od onih u Evropi. Najveću prednost ima Brazil, koji je domaćin i koji nastupa pred svojim navijačima”, istakao je Aguero koji je bio dvostruki strijelac u pobjedi Argentine protiv BiH (2:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u novembru prošle godine u SAD-u.

Posted by on 2014-05-19. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login