Akademiji scenskih umjetnosti isključena struja

Akademija scenskih umjetnostiAkademija scenskih umjetnosti, već drugi dan, nije u mogućnosti obavljati osnovne funkcije visokoškolske ustanove, zbog isključenog napajanja električnom energijom od Pedagoškog fakulteta.

“Poznato je da smo u zajedničkom posjedu sa Pedagoškim fakultetom u zgradi Obala Kulina bana 11 i dosad smo sporazumno rješavali pitanja troškova i zajedničkog održavanja. Način na koji je dekan Uzeir Bavčić postupio i pored molbi i upozorenja da to ne čini dok, razgovorom i sporazumom, ne riješimo pitanje samostalnog napajanja električnom energijom ukazuje na nemogućnost daljnjeg dijaloga, samovolju i neakademsko ponašanje”, ističe se u saopćenju za javnost kolektiva Akademije scenskih umjetnosti.

O ovom postupku dekana Pedagoškog fakulteta, Akademija scenskih umjetnosti izvijestila je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Univerzitet u Sarajevu.

Posted by on 2012-03-29. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login