Albanija gostuje na Kosovu 13. novembra

fudbalNogometna reprezentacija Albanije zvanično će 13. novembra odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Kosova, u čast plasmana na EURO 2016. godine.

Tim povodom, Nogometni savez Albanije organizirat će dan kasnije gala večeru, na kojoj će prisustvovati ličnosti iz svijeta sporta, kulture, politike i javnog života Albanije, Kosova, Makedonije i Crne Gore.

Ilir Shuklu, generalni sekretar Nogometnog saveza Albanije, na konferenciji za novinare u srijedu u Tirani potvrdio da će nacionalni tim Albanije u novembru odigrati dvije prijateljske utakmice.

U terminu kada na programu budu baražne utakmice za posljednja četiri mjesta koja vode na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Albanija će u petak, 13. novembra, u Prištini odigrati utakmicu sa selekcijom Kosova, a zatim će u ponedjeljak, 16. Novembra, na stadionu “Qemal Stafa” u Tirani, dočekati reprezentaciju Gruzije.

‘Cilj nam je slaviti zajedno’

Shuklu je najavio da će 14. novembra Nogometni savez Albanije organizirati gala večer povodom kvalifikacije reprezentacije ove zemlje na EURO 2016.

Ranije je predsjednik Nogometnog saveza Albanije Armand Duka izjavio da “posjeta albanskog nacionalnog tima Kosovu nije samo sportskog karaktera, više je slavljeničkog. Cilj nam je slaviti zajedno.”

Također je potvrđeno da radovi na izgradnji nacionalnog stadiona, koji je nakon plasmana Albanije na EP najavio premijer te zemlje Edi Rama, počinju u januaru naredne godine.

Na stadionu će se nalaziti zlatna ploča s imenima sadašnjih članova nacionalnog tima.

Posted by on 2015-11-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login