Alonso se ne kaje što je napustio Ferrari

Formula 1, Fernando Alonso

Formula 1, Fernando Alonso

Bivši šampion Formule 1 Fernando Alonso tvrdi da se nije pokajao što je na kraju prošle sezone iz Ferrarija prešao u tim McLaren-Honde, iako je sezona u novom bolidu počela katastrofalno loše.

Zbog povrede zadobivene tokom priprema u Barceloni, Alonso nije nastupio na prvoj ovosezonskoj utrci u Australiji, a drugu utrku kalendara Formule1 u Maleziji nije završio zbog kvara na bolidu, međutim i dalje je optimista, vjerujući kako će u narednim utrkama, počevši od predstojeće u Kini, stvari po njega i njegov tim krenuti nabolje.

U intervjuu za portal Formule1, Alonso je komentirao pobjedu Ferrarija na prošloj utrci i kazao da je i on u tom bolidu bilježio dobre rezultate na počecima sezone, ali da je bitno ko je pobjednik na kraju sezone.

“Od pet sezona u Ferrariju, čak tri sam završavao na drugom mjestu i nisam želio da mi se to desi i četvrti put. Zato sam i prešao u novi tim i ne kajem se, ali vjerovatno ću promijeniti mišljenje, ako oni na kraju pobijede. Bit ću radostan zbog odluke ako oni završe na drugom ili trećem mjestu”, kazao je Alonso, šampion Formule1 za sezone 2005. i 2006. godine.

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel pobijedio je na prošloj utrci Formule1 u Maleziji, što je bila prva pobjeda ove ekipe još od maja 2013. godine kada je upravo Alonso u Ferrarijevom bolidu slavio u Španiji. Ferrari je prošlu sezonu završio bez ijedne pobjede, što im se nije dešavalo još od 1993. godine, a posljednja pobjeda u Maleziji najavila je da će predstojećim utrkama biti konkurenti za najviše postolje.

Posted by on 2015-04-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login