ATP lista: Damir Džumhur ostvario najbolji ranking karijere

Damir Džumhur

Damir Džumhur

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ostvario je najbolji ranking karjere na ATP listi i sada se nalazi se na 67. mjestu.

Prethodno je Džumhur najbolji rezultat ostvario u maju prošle godine kada je bio 71. igrač svijeta, ali je sjajnim igrama u ovoj godini, prvenstveno savladavši trećeg igrača svijeta Stana Wawrinku a nakon toga i 36. tenisera na ATP listi Marcela Granollersa, napravio najbolji rezultat karijere.

Mirza Bašić je napredovao za deset mjesta u odnosu na prošlu sedmicu i nalazi se na 217. mjestu, dok je Aldin Šetkić nazadovao za tri pozicije i njegov plasman na ATP listi je 258. mjesto.

Tomislav Brkić je napravio značajan pomak od 23. pozicije i trenutno je na 366. mjestu.

Britanski teniser Endi Marej uvećao je prednost na liderskom mjestu ATP rang-liste i sada ima 2,215 bodova više od Novaka Đokovića.

Marej je prethodne nedjelje trijumfovao na turniru u Dubaiju i tako osvojio 500 bodova, dok je Đoković poražen u trećem kolu turnira u Akapulku, gde je osvojio samo 90 bodova.

Britanac na prvom mjestu ATP liste ima 12.040 bodova, dok Đoković na drugom mjestu ima 9.825.

Treće mjesto i dalje zauzima Švajcarac Stan Vavrinka sa 5,195 bodova, dok je Kanađanin Miloš Raonić četvrti sa 5,080.

Japanac Kei Nišikori zadržao je peto mjesto sa 4.730 bodova, dok je Rafael Nadal šesti sa 4.415.

Jedina promjena među 10 najboljih tenisera svijeta dogodila se na sedmom mjestu, na kojem se sada nalazi Hrvat Marin Čilić sa 3.590 bodova, 110 više od Francuza Žo-Vilfreda Conge koji je “pao” za jednu poziciju.

Među 10 najboljih i dalje se nalaze Austrijanac Dominik Tim i Švajcarac Rodžer Federer.

Posted by on 2017-03-06. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login