Audicija za mlade statiste u predstavi ‘Romeo i Julija’ zeničkog BNP-a

BNP Zenica

BNP Zenica

U novoj predstavi “Romeo i Julija” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica nastupiti će dvadesetak mladih glumaca naturščika, koji će zajedno sa glumcima i glumicama te cijelim autorskim timom raditi na kreiranju predstave i igrati reprizne izvedbe.

BNP Zenica je uputilo javni poziv za učenike i studente u dobi od 16 do 22 godine da se prijave na audiciju za učešće u ovom pozorišnom projektu, uz napomenu da nije potrebno prethodno scensko iskustvo, samo želja da se radi u teatru.

Audicije će biti održane 16., 17. i 18. februara u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Premijerna izvedba predstave “Romeo i Julija” u režiji Selme Spahić zakazana je za 27. mart. U ulozi Romea je mladi glumac BNP-a Zenica Enes Salković, a lik Julije tumači studentica završne godine studija glume na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo, Lidija Kordić.

U predstavi igraju glumci iz ansambla zeničkog pozorišta Muhamed Bahonjić, Uranela Agić-Burina, Saša Handžić, Snežana Vidović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nusmir Muharemović, Zlatan Školjić, Adis Mehanović, Siniša Vidović i Selma Mehanović, te dvadesetak mladih učenika kojima će ova predstava u izvjesnom smislu biti i posvećena.

Posted by on 2018-02-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login