Audio vizuelni festival Kolektiva Kreaktiva – 11. 3. u Mostaru

Kolektiva Kreaktiva

Kolektiva Kreaktiva

Audio vizuelni festival u produkciji Kolektiva Kreaktiva po prvi put biće održan u Sarajevu, Mostaru i Splitu od 04. do 18. marta.

U vremenu kada se za kulturu izdvaja sve manje novca, Kolektiv Kreaktiva i ove godine okupio je mlade ljude koji neovisno o ikakvom budžetu i samoorganizovano, u suradnji sa svojim kolegama i kolegicama iz Kina Bosna, solidarno bilježe još jedan uspjeh. U pitanju je Mini turneja povodom Jednodnevnog umjetničkog festivala koji će se održati u tri različita grada;
Sarajevu (04.03. Kino Bosna),
Mostaru (11.03. Alternativni OKC – Tabhana)
i Splitu (18.03. Club Ghetto).

Ovaj projekt u kojem su glavni akteri troje različitih artista, ima za namjeru povezati mlade ljude i brendove koji su dio subkulturne scene u BiH i Hrvatskoj, te kroz umjetnost i druženje uspostaviti buduću suradnju na polju vizuelne umjetnosti, dizajna, mode i muzike.

Pomenuti Festival predvoditi će muzička priča hip-hop, dancehall nastupa, underground sceni vrlo dobro poznatog MC izvodjača i textopisca Skille, jednog od osnivača hip hop dancehall reggae skupine Majaba, koji iza sebe ima snimljeno preko 30 pjesama i koji je pored redovnih nastupa u sarajevskim klubovima otvorio festival EGZIT 2015.
Njegova muzička priča će se nastaviti i preko drum & bass i liquid neuro funk zvukova, koje za vas priprema muzički veteran i selektor radio NULE; NKV Klemens, čiji setovi privlače pažnju ljubitelja Drum & Bass muzike širom svijeta.

Osim druženja i umjetničke razmjene, umjetnicima koji suradjuj na ovom projektu osnovni cilj je uspostaviti suradnju BiH brendova čiji su autori mladi vizionari i vizionarke iz BiH, te prikazati kvalitet rada lokalnih artista – općenito mladih profesionalaca koji su podržali ovaj dogadjaj ili suradjuju na ovoj i sličnim kreativnim i uspješnim idejama – poput: Mirana Lazića (Revolt clothing), dizajnerice Anide Kapo (Wear Wolf), Ene Dujmović (Plusminus fashion), Armana Garibovića (Music room amps&drums), Craft piva Gelender, neizostavne podrške ekipe iz Indigo Print shop-a, zatim pomoć višestruko nagradjivanog umjetnika Bojana Stojčića, Harisa Fazlića, te fotografije Adnana Linge kao oficijelnog fotografa ovog eventa.

Za izložbeni/vizuelni dio ovog dogadjaja zadužena je umjetnica i koordinatorica Kolektiva Kreaktiva Nardina Zubanović, koja će kroz prikladan sadržaj prezentirati restrospektivu dosadašnjeg rada Kolektiva Kreaktiva , tokom ove exluzivne Mini turneje, koja počinje prve martovske subote u Kinu Bosna.

Cijene ulaznica tokom ovog dogadjaja će biti formirane u odnosu na organizacijske troškove, a ulaznice zanastup u sarajevskom Kino Bosna možete nabaviti na ulazu, na dan koncerta po cijeni od 6 KM, kao i na dan eventa u pomenutim Klubovima u Mostaru i Splitu.

Posted by on 2017-03-06. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login