Beč na drugom mjestu među 25 najboljih gradova za život

Glavni grad Austrije je u okviru Mercerove studije ove godine ponovo odabran za grad sa najboljim kvalitetom življenja u svijetu te je i jedan od najomiljenijih kongresnih gradova.

Beč

Beč

Sada je i londonski lifestyle magazin ”Monocle” u svom rangiranju 25 gradova sa najboljim kvalitetom življenja grad Beč svrstao na drugo mjesto.

Međunarodno visoka mjesta grada Beča nisu više nikakva novost. To naravno jača Beč i kao privredni, turistički centar i čini ga omiljenim za održavanje kongresa.

Na jesen su u Beču planirane mnogobrojne međunarodne konvencije, među kojima i kongres sa 18.000 medicinara. Prema rangiranju Međunarodne asocijacije za kongrese i konvencije ICCA Beč od protekle godine drži drugo mjesto najtraženijih destinacija za međunarodne kongrese.

U statistici Unije međunarodnih asocijacija UIA zauzima treće mjesto, saopćio je Compress Sarajevo – Kontaktbiro Grada Beča za BiH.

Posted by on 2015-07-30. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login