Beč: Noćenje među dinosaurisima u prirodnjačkom muzeju

Naturhistorisches Museum

Naturhistorisches Museum

Vjerovatno ne postoji odrasla osoba i dijete koje nakon gledanja filma ”Noć u muzeju” nije poželjelo da provede noć među nevjerovatnim artefaktima i voštanim figurama.

U tom filmu s Benom Stillerom u ulozi čuvara muzejski eksponati ožive tokom noći i pretvore mirnu naučnu ustanovu u pozornicu nevjerovatne avanture.

Prenoćiti u muzeju, ovu neostvarenu dječiju želju od 2015. godina moguće je ostvariti u Beču i to u Prirodnjačkom muzeju (Naturhistorisches Museum) koji važi za jedan od najvećih i najznačajnijih prirodoslovnih ustanova na svijetu.

Prva noćenja za djecu od sedam do jedanaest godina su na programu 21. februara i 21. marta, a za maštovite odrasle je zakazan termin 18. aprila. S obzirom na intenzivan program za djecu, vremena za spavanje bit će jako malo.

Muzej je pripremio gledanje filma u digitalnom planetarijumu, obilazak muzeja sa ručnim lampama, spavanje u vrećama između Tiranosaurus Reksa, krvoločnog Alosaura i ogromne prakornjače Arhelona. Ujutro se servira doručak.

Odrasli imaju istu spavaonu i obilazak muzeja u mraku, ali za njih je spremno i piće dobrodošlice, prezentacija u digitalnom planetariju, gala večera s muzikom i šampanjac na krovu muzeja.

Cijena po djetetu je 75 eura, za odrasle 200 eura, saopćio je  Compress Sarajevo – Kontakt Biro Grada Beča.

Posted by on 2014-12-16. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login