Beč: Više godišnjih karata za javni gradski prijevoz nego automobila

Beč

Beč

Prema najnovijoj statistici, čak dvije trećine domaćinstava u Beču koristi godišnju kartu za javni gradski prijevoz i time je broj domaćinstava sa godišnjom kartom veći od broja domaćinstava koja posjeduju automobil.

Javni gradski prijevoz je u 2016. godini zabilježio rekordan broj putnika i čak 954,2 miliona ljudi u Beču je koristilo gradski prijevoz. Podzemne željeznice, tramvaji i autobusi bečkog preduzeća za javni gradski prijevoz su dnevno prešli 212.000 kilometara, što odgovara razdaljini kao da su pet puta obišli planetu.

Jedan od razloga zbog kojeg se Bečlije sve više odlučuju za gradski prijevoz je i povoljna i pristupačna cijena godišnje karte. Pored toga omiljeno prijevozno sredstvo u Beču su i bicikla. Postoji čak 1.246 kilometara uređenih biciklističkih staza koje i stanovnike podstiču da što češće koriste bicikl, saopćeno je iz Ureda Grada Beča.

Posted by on 2017-03-22. Filed under Ekonomija, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login