Beograd: Dodjela nagrada Dana Sarajeva

Beograd

Beograd

Nagrada Dani Sarajeva koja se već šestu godinu za redom uručuje pojedincima i institucijama koji pridonose uspostavljanju trajne i miroljubive komunikacije i suradnje Beograda i Sarajeva bit će dodijeljena 15. svibnja u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu.

Festival Dani Sarajeva u Beogradu u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava se od 2007. godine održava kao podsjećanje na početak opsade Sarajeva i reakcija na šutnju službenog Beograda o onome što se tokom rata događalo u glavnom gradu BiH.

Inicijativa će i ove godine dodijeliti nagradu Dana Sarajeva, čiji su prošlogodišnji laureati/kinje Borka Pavićević, Branko Cvejić i Jugoslovensko dramsko pozorište, Mirjana Karanović, Nataša Kandić i Biljana Srbljanović.

Dani Sarajeva mijenjaju svoj izgled ove godine, festival se neće kao do sada održavati nekoliko dana u svibnju, već će Dani Sarajeva u Beogradu ubuduće trajati 365 dana u godini i dalje nesebično podržavajući mlade umjetnike koji žele raditi na razmjeni i da stvaraju neke nove veze, navode organizatori, prenosi Tanjug.

Posted by on 2015-05-14. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login