Bešiktaš će u 42 dana odigrati 13 utakmica

Bešiktaš Istanbulski tim je započeo ovu sezonu ranije od ostalih ekipa u turskoj Superligi, te odigrao dvije kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka. Bešiktaš je od utakmice sa Feyenoordom, koja je odigrana 30. jula, do sada odigrao 17 službenih utakmica.

Hrvatskog trenera Slavena Bilića i njegov Bešiktaš čeka težak zadatak nakon kratke reprezentativne pauze, jer će od 23. novembra i utakmice protiv Kasimpaše njegova ekipa u naredna 42 dana odigrati 13 utakmica.

Podsjetimo, istanbulski tim je započeo ovu sezonu ranije od ostalih ekipa u turskoj Superligi, te odigrao dvije kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka. Bešiktaš je od utakmice sa Feyenoordom, koja je odigrana 30. jula, do sada odigrao 17 službenih utakmica.

Intenzivan kalendar crno-bijelih trajat će do polovine ove sezone.

Bešiktaš će 23. novembra odigrati prvu utakmicu u ovom zgusnutom rasporedu protiv Kasimpaše. Od utakmice protiv istanbulskog Kasimpaše, pa sve do posljedne utakmice prve polovine ove sezone Bešiktaš će odigrati ukupno 13 utakmica.

Naime, tzv. “crni orlovi” će u okviru turske Superlige će igrati protiv Kasimpaše, Karabukspora, Trabzonspora, Gaziantepspora, Akhisar Belediyespora, Konyaspora i Galatasaraya, a u okviru Lige evrope će se sastati sa Asterasom iz Tripolisa i londonskim Tottenhamom.

Bešiktaš će u okviru Turskog kupa igrati protiv Sariyera, Caykur Rizespora i dva puta Adana Demirspora.

Posted by on 2014-11-24. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login