Bez tableta riješite se glavobolje

glavobolja

glavobolja

Imate glavobolju? Prije nego popijete tabletu protiv bolova, donosimo tri jednostavna koraka kako se zaštitili od jake glavobolje.

Prvi korak: Odložite mobitel

Nedavna studija pokazuje da ljudi drže mobitele preblizu glavi, ne samo kada razgovaraju nego čak i kada pišu SMS poruke. Takvo ponašanje može naštetiti očima, a to može uzrokovati glavobolje.

Drugi korak: Popijte vode

Čak i slaba hidratizacija može uzrokovati jake glavobolje. Istraživači sa Univerziteta u Maastrichtu primijetili su da bolesnici koji piju više vode imaju manje i blaže migrene. Vodeći istraživač dr. Mark Spigt promatrao je više od 100 bolesnika koji su često patili od teških ili blagih glavobolja. Doktori su im davali savjete o tome kako ublažiti tegobe, uključujući i smanjenje stresa i izbjegavanje kofeina. No, polovici pacijenata su rekli da trebaju piti dodatnih 1,5 litre vode na dan, barem tri mjeseca. Na kraju ispitivanja, bolesnici koji su pili dodatne količine vode imali su najveće poboljšanje. Istraživači su rekli: “Neki koji pate od glavobolja mogu imati koristi od pijenja više vode, pa se čini razumnim preporučiti je. Oni će za kratko vrijeme vidjeti dolazi li do poboljšanja”.

Treći korak: Napravite pauzu

Zatezanje oko sljepoočnice ukazuje na glavobolju uzrokovanu stresom. U takvoj situaciji povucite se u tamni kutak sobe, isključite sve aparate, stišajte glazbu, zatvorite oči i malo se odmorite. Ovo je trenutak za masažu: vršcima prstiju masirajte čelo kružnim pokretima. Dok to radite, udahnite tri puta duboko i lagano izdišite kroz usta. Sada vam je samo potrebno da se smirite.

Posted by on 2013-11-29. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login