Bh. brzoklizač Nihad Bašić ispunio normu za EP i SP

brzoklizač Nihad Bašić Nihad Bašić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze (short track) osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u ukupnom plasmanu na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Zagrebu.

Reprezentativac BiH je osim zlatne medalje ostvario i normu za nastup u seniorskoj konkurenciji na evropskom i svjetskom prvenstvu koji se održavaju u Holandiji i Rusiji početkom iduće godine, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

I drugi bh. brzoklizači na ovom takmičenju su imali dobar nastup. Tarik Omeragić je također osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, Asja Zajimović i Mak Krstić osvojili su srebrene medalje, dok su Summeja Zajimović i Ilan Krstić bili bronzani.

Zapažen nastup imali su i Fatima Omerhodžić (četvrta), Pierre Benett (peti), dok je Muhamed Zajimović zauzeo šesto mjesto.

No, uprkos dobrim nastupima niko osim Bašića nije uspio ispuniti normu i osigurati nastup na najjačim svjetskim takmičenjima.

U Savezu vjeruju da će na preostala dva međunarodna takmičenja u Grazu i Beogradu većina njih ispuniti propisanu normu.

Posted by on 2014-11-19. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login