Bh. političari izgubili kredibilitet

 Tanja Fajon

Tanja Fajon

Poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon smatra da su i Bosna i Hercegovina i njeni političari izgubili mnogo kredibiliteta i da više niko nema povjerenja da će se nešto desiti na provođenju odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

“U pitanju su i kredibilitet i budućnost Bosne i Hercegovine, procesi reformi i približavanja evropskim integracijama. Bosna i Hercegovina je na repu napretka, crna tačka na mapi zapadnog Balkana”, istakla je Fajon za BHT 1, naglasivši da je Bosna i Hercegovina, zbog neprovođenja odluke Evropskog suda, u posljednje vrijeme izgubila mnogo evropskih fondova.

Gubljenje vremena

Prema njenim riječima, Bosna i Hercegovinai gubi vrijeme, što nije prvi put, i krajnje je vrijeme da odluka u predmetu Sejdić-Finci bude provedena.

“Bosna i Hercegovina ulazi u predizbornu kampanju za izbore naredne godine i bojim se da bi ponovo mogla izgubiti puno vremena”, istakla je Fajon i upozorila da međunarodna zajednica neće priznati rezultate tih izbora ukoliko prethodno ne bude provedena odluka u predmetu Sejdić-Finci.

Ona je uvjerena da bi političari, ukoliko su odgovorni prema građanima, već trebali donijeti neku odluku u predmetu Sejdić-Finci, ali da joj se čini da te odgovornosti nema.

“Jedan političar iz Bosne i Hercegovine rekao mi je da bi lideri već mogli donijeti odluku kada se ne bi bavili samo hrvatskim pitanjem”, rekla je Fajon i dodala da su u EP-u zabrinuti zbog neprovođenja odluke Evropskog suda i da prate situaciju.

Posted by on 2013-11-09. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login