BH Telecom potpisao ugovore sa 13 najuspješnijih studenata

BH TelecomU kompaniji BH Telecom danas su svečano potpisani ugovori o obavljanju pripravničkog staža sa 13 najuspješnijih studenata univerziteta u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Bihaću i Tuzli.

Najuspješnija kompanija u BiH treba najbolje studente, poručeno je nakon potpisivanja.

Haris Hodžić, tokom dosadašnjeg školovanja na Ekonomskom fakultetu u Zenici, ostvario je izuzetne rezultate sa prosjekom ocjena  9.4. Zajedno sa još 12 najboljih studenata univerziteta u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Bihaću i Tuzli od 4. januara naredne godine svoje prvo radno iskustvo steći će kompaniji BH Telecom.

Harisova životna priča pokazuje kako se trud, rad i upornost isplate. Naime, nakon pogibije oca, Haris je braćom i majkom podigao malinjak, od čeka su finansirali njegovo školovanje.

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović  – Zbilja napravili smo izuzetan potez, pomažemo porodici koja je vrijedna, ali u potrebi da imaju zaposlenike u kompaniji kao što je BH Telekom.

Generalni direktor kompanije BH Telecom Mirsad Zaimović potpisao je ugovore o obavljanju pripravničkog staža sa 13 najboljih studenata. Ovom prilikom, naglasio je da najuspješnija kompanija u BiH treba najbolje studente.

Mirsad Zaimović  – Želim vam da ovih godinu dana pripravničkog provedete i učeći i doprinoseći BH Telekomu. Ne sumnjam da ćete biti takvi kakvi ste bili na fakultetu.

Potpisan je i ugovor o stipendiranju sa studentom Mirzom Pašićem koji je na Mašinskom fakultetu u Sarajevu ostvario prosjek ocjena 10.00.

Mirza Pašić  – Mogu reći da sam ponosan što u našoj državi postoji firma poput BH Telekoma koja finansira mlade ljude, pomaže nam i podstiče na dalji rad.

BH Telecom je u periodu od 2012. do 2015. godine uložio oko 850.000 maraka u obrazovanje. Do sada je stipendirano 240  najboljih studenata u BiH i skoro svi su trenutno zaposleni u BH Telecomu. U posljednjih deset godina za 1.405 učenika omogućeno je obavljanje praktičnog rada u kompaniji.

Posted by on 2015-11-30. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login