Bihać će podržati projekat `Eko kanjon-turistička staza

Bihać

Bihać

Gradonačenik Bihaća, Emdžad Galijašević danas se sastao sa predstavnicima Rotary cluba, kojima je obećao podršku u realizaciji novog projekta, pod nazivom “Eko kanjon-turistička staza zdravlja”, koji za cilj ima promociju turizma i ljepota ovog kraja.

Na taj korak odlučio se, kako kaže, s obzirom da je razvoj turističkih potencijala jedan od strateških pravaca Grada Bihaća. Ova svojvrsna promocija planirana je za 9. maj ove godine na pravcu od Hotela Sedra do Bosanske Krupe. – Učesnici bi dionicu uz rijeku Unu prošli biciklima, kočijama, šetajući ili trčeći, a pored zaljubljenika u prirodu učešće su potvrdili i učenici, te studenti – kazao je Adem Salihagić, koordinator projekta Rotary cluba.

Po njegovim riječima, namjera je ovu dionicu puta koja prolazi uz rijeku Unu, pretvoriti u turističku destinaciju, a da se saobraćaj odvija alternativnim pravcima, posebno s obzirom na činjenicu da su u kanjonu česte saobraćajne nesreće.

– Nije dovoljno samo pričati, potrebno je nešto i uraditi za razvoj turizma. Mislim da je glavna poruka da konačno treba završiti put preko Grmuško-srbljanskog platoa, jer je to jedan od najvažnijih pravaca za ovaj Kanton – istakao je Galijašević.

Po njegovim riječima, ne vidi razloga da ako se Federacija BiH (FBiH) zadužuje za brojne projekte u drugim dijelovima tog entiteta, zašto ne bi i za dovršetak te značajne saobraćajnice, koja je i više nego neophodna. Projekt Rotary cluba već je podržao i premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Izudin Saračević, a zatražiće podršku i od načelnika općina Bosanska Krupa i Cazin, Armina Halitovića i Nermina Ogreševića.

Posted by on 2015-03-12. Filed under Banja Luka, Bihać. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login