Bill Murray otkrio tajnu kako da budete sjajni u svom poslu

Bill Murray

Bill Murray

Bill Murray glumačka je legenda i jedan od najvećih komedijaša u historiji. Za printano izdanje New York magazina objasnio je da su njegov hladan pristup životu i fenomenalni glumački nastupi povezani.

“Morate se podsjetiti da možete učiniti najbolje što možete onda kada ste vrlo, vrlo opušteni. Bez obzira šta je vaš posao, što ste opušteniji, to ste bolji”, kaže Murray.

“Shvatio sam da što sam se više zabavljao, bio sam bolji u svom poslu.”

To mu je, kaže, pomoglo da postane glumac.

“Mislio sam: Pa, to je posao na koji mogu biti ponosan. Biću ponosan na to što radim ako budem odlazio na posao sa mišlju ‘Bez obzira na moje stanje i kakvog sam raspoloženja, bez obzira na to kako se osjećam i šta mi se dešava u životu, ako mogu da se opustim i uživam u tome što radim i zabavljam se, onda mogu zaista dobro odraditi posao”, rekao je Murray.

A da uživa u svom poslu Murray je pokazao kroz mnoštvo uloga tokom karijere.

Ovu teoriju podupire i istraživanje iz 2013. koje kaže da “angažman podtiče rast.” Jednostavno rečeno, uživanje u onome što radite čini vas boljim u tome.

Posted by on 2015-03-15. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login