Bilten “Prevencija ovisnosti” dijeli se u sarajevskim školama

narkomanija, ovisnost, BiHUdruženje za prevenciju narkomanije, alkoholizma i drugih toksikomanija provodi projekat “Prevencija ovisnosti putem mjera zaštite porodice, posebno rada s roditeljima”, koji finansira Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije BiH od sredstava Lutrije BiH, saopćenio je iz tog udruženja.

Projekt će trajati do kraja školske godine, a cilj mu je prevencija ovisnosti narkomanije, alkoholizma i drugih toksikomanija, i to sticanjem znanja o ovoj pošasti i udruživanjem radi zajedničkog djelovanja na prevenciji.

U okviru projekta je izrađen bilten “Prevencija ovisnosti” koji aktivisti udruženja dijele roditeljima na roditeljskim sastancima u osnovnim i srednjim školama.

U Osnovnoj školi “Hrasno” u Sarajevu podijeljeno je 400 biltena i uspostavljen kontakt s roditeljima koji prihvataju projekt, zabrinuti zbog opasnosti od narkomanije.

Posted by on 2012-03-11. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login