BKC Sarajevo: Danas premijera mjuzikla “Prljavi ples”

 

Prljavi ples

Prljavi ples

Mjuzikl “Prljavi ples” biće premijerno odigran večeras u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu u produkciji Instituta za muziku, teatar i multimediju sa početkom u 20.00 sati.

Mjuzikl je treća pozorišna muzičko-scenska adaptacija, nakon uspjeha mjuzikla “Briljantin” i “Footloose”.

U okviru proslave 60. godina Muzičke akademije Sarajevo i u saradnji sa plesnim klubom “Aster” iz Sarajeva, mjuzikl sa akcentom na latino plesne rutine će podsjetiti publiku na najveći filmski hit iz 1987. godine, u kojem su se proslavili legendarni glumac Patrick Swayze i Jennifer Grey.

Glavne uloge igraju Meša Kopić (plesno-modni studio “Shadows” iz Zenice) i Dženana Huskić (plesni klub “Aster” iz Sarajeva), a gosti produkcije su glumci Mirvad Kurić i Semir Krivić, a kao i svake godine neke od naslovnih pjesama otpjevaće popularni pjevač Fuad Backović – Deen.

Karte po cijeni od 10 i 15 KM su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta u Sarajevu, a rezervacije se vrše putem telefona 033/221-682 svaki dan osim nedjelje u periodu između 9.00 do 11.30 i 15.30 do 19.30 sati.

Nakon premijere u Sarajevu, planirana je bh. turneja, a među prvim gradovima, mjuzikl će gostovati u Zenici.

Posted by on 2015-06-09. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login