BlackBerry najavio nova otpuštanja radnika zbog finansijske krize

BlackBerry

BlackBerry

Kanadska kompanija BlackBerry je najavila otpuštanje određenog broja radnika kako bi prevazišla finansijsku krizu.

Kompanija je saopćila kako će otpuštanja radnika biti u svim sektorima, ali nije precizirana brojka radnika koji će ostati bez posla.

BleckBerry je najavio da će se u narednim mjesecima bazirati na revidiranje poslovanja i više pažnje posvetiti prodaji i marketingu. Također jevnajavljeno sklapanje strateških partnerstava sa drugim kompanijama i usmjeravanje poslovanja ka sektorima koji bilježe veći napredak.

Ova kanadska kompanija u svijetu upošljava blizu 7.000 radnika, a najveći dio poslovanja baziran je u njenim sjedištima u gradu Waterloo. Zbog finansijske krize u posljednje vrijeme je već otpušteno više od 1.000 radnika.

Direktor kompanije John Chen je u augustu prošle godine izjavio da je došao kraj trogodišnjem procesu otpuštanja radnika. Najavio je da će firma, pored proizvodnje telefonskih uređaja, početi izrađivati i programe za sigurnosne potrebe drugih kompanija i javnih institucija.

Posted by on 2015-05-26. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login