Bob Dylan želio snimiti album s Beatlesima i Stonesima

 Bob Dylan

Bob Dylan

Američki muzičar i jedan od najvećih kantautora 20. vijeka Bob Dylan želio je snimiti album s Beatlesima i Rolling Stonesima, no suradnja nije ostvarena jer su, ističe u novoj knjizi renomirani producent i inženjer Glyn Johns, Paul McCartney i Mick Jagger odlučno odbacili tu ideju, prenosi Consequence of Sound.

Johns se u memoarima pod nazivom “Sound Man” prisjeća kratkog susreta s Dylanom u kasnim 60-ima, tijekom kojeg je taj glazbenik iskazao interes za suradnju sa Stonesima i Beatlesima.

“Dylan me pitao o albumu Beatlesa koji sam upravo završio te mi dao komplimente za moj rad sa Stonesima”. S druge strane, ja sam brbljao o tome kako je on na na sve nas utjecao svojim radom”, istaknuo je Johns koji je, između ostalih, producirao albume The Beatlesa “Abbey Road”, The Rolling Stonesa “Beggars Banquet” i The Whoa “Quadrophenia”.

Nakon toga je Dylan predložio iznenađujuću ideju.

“Rekao je da ima ideju da snimi album zajedno sa Beatlesima i  Stonesima. Zamolio me je da saznam da li su i oni zainteresirani za to. Bio sam u potpunosti iznenađen. Možete li zamisliti tri najveća utjecaja na popularnu muziku u prethodnoj deceniji kako rade album zajedno?”, piše Johns u knjizi.

Ujedno zapanjen i uzbuđen zbog ideje, Johns je odmah kontaktirao obje strane da vidi što oni misle o tome.

“Keith (Richards) i George (Harrison) mislili su da je to fantastična  ideja. Oni su htjeli, budući da su veliki Dylanovi fanovi. Ringo  (Starr), Charlie (Watts) i Bill (Wyman) bili su za ako su i drugi za
to zainteresirani”.

No, nisu svi bili za realizaciju te ideje.

“John (Lennon) nije rekao ne, no nije bio jako zainteresiran. Paul  (McCartney) i Mick (Jagger) rekli su definitivno ne”, otkrio je Johns.

Tako je epska suradnja pala u vodu prije nego što je tehnički uopšte i započela, na razočaranje tog producenta.

“Sve sam shvatio. Ujedinili bismo najbolji materijal od Micka i  Keitha, Paula i Johna, Boba i Georgea, a zatim odabrali najbolju ritam sekciju od oba benda tako da odgovaraju bilo kojoj pjesmi koju bismo rezali”, istaknuo je Johns.

Ocijenivši da su Paul i Mick vjerojatno bili u pravu, ističe da bi dao bilo što da se ta suradnja ostvarila.

Posted by on 2014-11-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login