Bosanci i Hercegovci dočekali Novu 2020. godinu

Dolazak Nove 2020. godine svečano je i veselo proslavljen širom Bosne i Hercegovine. Neki su Novu godinu dočekali na otvorenom na gradskim trgovima i u restoranima, a drugi u krugu porodice.

Sarajlije i brojni turisti uz hitove Joksimovića i vatromet ušli u 2020. godinu
Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića desetine hiljada Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta upovili su u 2020. godinu.

Nova godina
Nova godina

Prisutni na Trgu Bosne i Hercegovine su uz odbrojavanje koje je predvodio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i spektakularan vatromet ušli u Novu godinu.

“Dobrodošli u Sarajevo, centar regiona. Željko, hvala ti. Važno je da budemo jedinstveni, jer samo tako možemo praviti velike stvari za naš grad i našu državu. Dragi gosti, uživajte večeras”, kazao je Skaka okupljenima.

Za one, koji Novu godinu vole slaviti duže od jednog dana za 1. januar je osiguran još jedan koncert, a riječ je o nastupu legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ispred Vječne vatre.

Banjaluka uz Crvenu jabuku i Jelenu Tomašević u Novu godinu
Nekoliko hiljada Banjalučana i stranih gostiju, u dobrom raspoloženju, dočekali su Novu 2020-tu godinu na trgu, uz regionalne zvijezde Jelenu Tomašević i grupu Crvena Jabuka i tradicionalni vatromet u ponoć.

Sve najbolje u Novoj godini prvi je poželio građanima gradonačelnik Igor Radojičić.

U ponoć je ispred spomenika Petru Kočiću promovirana i prva knjiga u 2020-oj u svijetu, po čemu je Banjaluka prepoznatljiva.

Tokom novogodišnje noći bio je organiziran i besplatan javni prijevoz. Veselo je bilo i ugostiteljskim objektima, koji su uglavnom rezervirani mjesec dana unaprijed.

Dobra atmosfera u Zenici
U većini gradova u Zeničko-dobojskom kantonu organiziran je javni doček nove godine na otvorenom.

Najbolja atmosfera zabilježena je u Zenici gdje se na Trgu Alije Izetbegovića u prostorima Strudengrada okupilo 10-tak hiljada građana koje su u 2020.godinu uveli bendovi Mostar sevdah reunio i Regina.

Sve je tačno u ponoć začinjeno dugotrajnim vatrometom kojeg je kao sve i ostale sadržaje zimskog festivala Zeničanima poklonila Gradska uprava.

Doček Nove godine u Bihaću
Nekoliko hiljada Bišćana uz pjesmu, ples i vatromet ušlo je u novu godinu. Okupljene na trgu je zabavljao bihaćki bend BABE BARBARELA.

Pored građana Bihaća novu godinu u ovom gradu proslavili su i brojni turisti. Veselo je bilo i u brojnim restoranima, hotelima i kafićima na području cijelog kantona.

Ipak, najveći broj građana novu godinu je dočekao u svojim domovima u kurugu porodice i prijatelja.

Predstavnici gradske uprave grada Bihaća, prvih minuta Nove godine posjetili su bolesnike u kantonalnoj bolnici i rodilište, zatim dežurne vatrogasce, policajce te zaposlene u Hitnoj medicinskoj pomoći.

Novogodišnje slavlje je kako nam je potvrđeno u policiji prošlo bez incidenata.

U Bijeljini rođena djevojčica minut nakon ponoći
Novogodišnja noć u Bijeljini protekla je mirno bez ijednog narušavanja javnog reda i mira, rečeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

U novogodišnjoj noći u ovom gradu rođeno je čak osam beba, pet dječaka i tri djevojčice. Prva beba rođena u 2020. godini u Bijeljini je djevojčica koja je rođena minut nakon ponoći, rečeno je u bijeljinskom porodilištu.

U Novu, 2020. Godini, Bijeljinci su ušli uz vatromet i koncert Marinka Rokvića na gradskom trgu. Ovo je inače prvi put nakon osam godina da je u Bijeljini organizovan doček na otvorenom.

Doček na otvorenom u Mostaru
Nekoliko tisuća Mostaraca, mostarki i njihovih gostiju uz zvuke Gustafa i Hladnog piva, te impresivan vatromet ušli su u novu 2020 godinu.

Iako je u Mostaru svirka bila nešto žešća nego u ostalim gradovima, mostarci su u novu godinu ušli u dobroj atmosferi, mirno i dostojanstveno.

Nisu zabilježeni nikakvi incidenti a hitna pomoć nije imala posla. Mostarce i danas očekuje zabava jer će na reprizi nove godine nastupiti Crvena jabuka.

Građani Livna dočekali Novu godinu na otvorenom
Uz glazbu uživo i veliki ponoćni vatromet, i nekoliko tisuća Livnjaka je ispratilo staru i dočekalo Novu 2020. godinu na otvorenom, odnosno svom središnjem gradskom trgu.

Dobroj zabavi su kumovale i dosta pogodne vremenske prilike.

Tuzlaci Novu dočekali na Trgu slobode
Tuzlaci su u najvećem broju Novu, 2020. godinu dočekali na Trgu slobode gdje je ove godine organiziran centralni događaj proslave.

Više hiljada okupljenih zabavljali su članovi lokalne grupe Divan, srbijanske Van Gog i pjevač Al Dino. Ponoć je dočekana spektakularnim vatrometom i čestitkama.

Noć u Tuzli protekla je mirno. Iz MUP-a ovog kantona su četiri puta intervenirali zbog narušavanja javnog reda i mira, četiri puta zbog krivičnih djela i 15 puta zbog saobraćajnih nezgoda.

U Službi hitne medicinske pomoći pruženo je 155 zdravstvenih usluga, a u protekla 24 sata na Univerzitesko kliničkom centru Tuzla rođeno je 8 beba, 5 dječaka.
BHRT

Posted by on 2020-01-01. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login