Brisel: File predstavlja izvještaje o napretku

EU, BiHKomesar EU za proširenje Štefan File danas će u Briselu predstaviti godišnje izvještaje o napretku zemalja zapadnog Balkana i Turske, u kojima, prema riječima visokog zvaničnika Evropske komisije, nema nekih novih velikih preporuka. BiH bez napretka.

U izvještajima će posebna pažnja biti posvećena temi borbe protiv korupcije i kriminala, ali posebno oštro biće istaknuto i pitanje slobode medija i izražavanja.

Biće ukazano na neophodnost dijaloga kada je riječ o pitanjima spoljne politike i regionalne saradnje, te će u tom kontekstu biti istaknuta Strategija jugoistočna Evropa 2020 Vijeća  za regionalnu saradnju.

Kada je riječ o BiH, jasno će biti rečeno da napretka nije bilo za razliku od ranijih godina kada su se tražile varijacije različitih izraza o malom napretku, kao što su “mali” ili “ograničen” progres, istakao je visoki zvaničnik EU.

SARAJEVO: EU PREDSTAVLJA IZVJEŠTAJ O NAPRETKU BIH U 2014.GODINI

Delegacija EU u BiH predstavit će danas Izvještaj o napretku BiH za 2014. godinu.

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da će se u 12.30 časova u Info centru Delegacije EU u BiH na velikom ekranu moći pratiti prezentacija evropskog komesara za proširenje Štefana Filea na Odboru za spoljne poslove u Evropskom parlamentu.

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen će, kako se navodi, u 14.00 časova zvaničino uručiti izvještaj o napretku predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Vjekoslavu Bevandi, a u 15.00 časova održaće konferenciju za novinare.

Prema nezvaničnim informacijama, ovogodišnji izvještaj o napretku BiH najgori je do sada.

Posted by on 2014-10-08. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login