Brodolomac lutao Pacifikom 16 mjeseci

 PacifikIscrpljeni muškarac, čiji se brod nasukao na koraljnom grebenu u Pacifiku,  tvrdi da je isplovio iz Meksika u decembru 2012. te lutao 16 mjeseci sa suputnikom koji nije preživio.

Muškarac duge kose i guste brade otkriven je u četvrtak kad se njegov sedammetarski brod pojavio na koraljnom grebenu Ebon.

Nije u dobrom fizičkom stanju, ali se oporavlja, rekao je Ola Fjeldstad, norveški student antropologije koji vodi istraživanja na grebenu.

“Ne čini se da je u životnoj opasnosti. Može hodati. Dali smo mu puno vode, vraća mu se snaga, dodao je Fjeldstad. Brod je doista u lošem stanju, djeluje kao da je dugo bio u vodi”, rekao je Norvežanin.

Brodolomac, odjeven samo u iznošen donji veš, tvrdi da je isplovio iz Meksika i krenuo prema Salvadoru u septembru 2012. s kolegom, preminulim na moru prije više mjeseci. Prešao je više od 12.000 km.

Njegova priča još je nepotpuna jer govori samo španski.

Ime mu je Jose Ivan, a preživio je jedući kornjače, ptice i ribu te pijući krv kornjače kad nije kišilo. Na brodu nije bilo ribarskog pribora te Fjeldstad misli da je plijen hvatao golim rukama.

Muškarac je odveden na glavni otok Ebon, dio Maršalova Otočja, čekajući prijevoz za glavni grad Majuro.

Posted by on 2014-02-01. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login