Bugarska najavila oštrije mjere na prevenciji ilegalnih imigracija

imigrantiBugarska će blokirati sve ilegalne imigracije na granicama preko kojih ilegalni imigranti ulaze iz Turske u Bugarsku, kazao je bugarski ministar unutrašnjih poslova Svetlozar Lazarov.

U intervjuu za bugarski radio, Lazarov je kazao kako je dosad Bugarska uspjela prevenirati 100 ilegalnih imigranata da uđu u zemlju uz pomoć policije na granici.

“Zabranili smo ulazak u zemlju za 77 ljudi,  posmatramo još devet ljudi.  Devet ljudi pritvoreno je u Turskoj zahvaljujući informacijama iz Bugarske. Čekamo da Turska preuzme 40 ilegalnih imigranata trenutno”, kazao je Lazarov.

On je naveo kako očekuje smanjenje broja ilegalnih imigranata, podvukavši kako će Bugarska spriječiti sve ilegalne imigracije na tursko-bugarskoj granici od sada.

On je također naglasio kako će Bugarska osigurati neophodnu zakonsku regulaciju u namjeri da prevenira svaki problem u kampovima za smještaj imigranata koji se tiče ljudskih prava.

“Ukoliko ne bude bilo kakvih zakonskih problema, ne moramo onda birnuti u vezi s ovim pitanjem”, kazao je Lazarov.

Posted by on 2013-11-11. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login