Čelnici Barcelone optuženi za utaju poreza

Barcelona Josep Bartomeu Sandro RosellŠpanski sudija podigao je optužnicu protiv predsjednika španskog nogometnog velikana Barcelone Josepa Bartomeua i njegovog prethodnika na poziciji čelnika kluba Sandra Rosella zbog utaje poreza prilikom transfera Brazilca Neymara, javljaju agencije.

Kako prenosi agencija Reuters, istražni sudija Pablo Rus optužio je katalonski klub i njegovo rukovodstvo da su fabricirali “čitav labirint ugovora” kako bi sakrili stvarnu cijenu koštanja potpisa napadača iz Brazila, koji je u Barcelonu prešao 2013. godine.

Različite cifre

Sudija je naveo kako je Neymarov transfer bio vrijedan najmanje 83,3 miliona eura, dok Barcelona insistira da ga je platila 57 miliona eura.

Bartomeu je preuzeo klub od Rosella, koji je podnio ostavku u januaru 2014. godine, pošto je bio osumnjičen da je učestvovao u prikrivanju prave vrijednosti transfera Neymara, koji je u španski klub došao iz brazilskog Santosa.

Još nije određen datum suđenja.

Posted by on 2015-03-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login