Centrotrans-Eurolines u 2014. ostvario najbolje poslijeratne poslovne rezultate

Centrotrans - EurolinesKompanija Centrotrans- Eurolines u 2014. godini ostvarila je najbolje poslijeratne poslovne rezultate, uz porast prihoda od sedam posto, pređenih kilometara za 19 posto, prevezenih putnika za 48 posto, uključujući Kanton Sarajevo, ukupnu realizaciju za 20 posto i rast plaća od tri posto.

Generalni direktor kompanije Safudin Čengić izjavio je danas na pres-konferenciji da su investicije u prošloj godini iznosile 5,35 miliona KM, te je sa oko 700 uposlenih, od kojih 38 novouposlenih u prošloj godini, ostvaren ukupan promet od 56 miliona KM i dobit od 322, 8 hiljada KM.

Pozitivni uticaji na rezultate poslovanja, dodao je Čengić, bili su plasman nogometne reprezentacije BiH na svjetsko prvenstvo u Brazilu, uspjeh drugih sportskih reprezentacija kojima je Centrotrans partner te organizator svih putovanja i reprezentacija i navijača.

Također na pozitivne rezultate uticalo je i smanjenje cijena naftnih derivata te investicije u vozni park čime je povećan ukupan kvalitet usluga.

Po Čengićevim riječima negativni trendovi koji su uticali na poslovanje kompanije u prošloj godini, ali i na opće stanje u društvu bili su protesti građana u februaru, majske poplave, protesti prijevoznika, veliki fiskalni i parafiskalni nameti te nepoštivanje i neusvajanje relevantnih zakona.

U 2014. godini Centrotrans-Eurolines je nabavio 28 autobusa u što je investirao 4,5 miliona KM, a planovi u 2015. godini su rast svih parametara, investicije od četiri miliona KM, te dobit od 424 hiljade KM.

Posted by on 2015-01-16. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login