Četiri ulja koja daju najviše energije

ulje, metvicaTrebate malo više snage? Tjelovježba i zdrava ishrana dat će vam potrebnu količinu energije, a dodate li i pravu vrstu eteričnih ulja, osjećat ćete se kao da ste ušli u petu brzinu.

Dodavanje eteričnih ulja u kupke ili masiranje njima odlična su ideja, no i samo udisanje organskih eteričnih ulja doprinose porastu energije.

Nabavite barem jedno od četiri najčešća eterična ulja koje preporučuju aromaterapeuti za podizanje energije:

Metvica:
Dr. Bryan Raudenbush, s West Jesuit University u Zapadnoj Virginiji, ulje mente smatra prirodnim stimulansom. Jednostavno udisanje dat će vam potrebnu snagu. Može pomoći i kod smirivanja grčeva, glavobolje i mučnine.

Limunska trava:
Ugodni miris eteričnog ulja limunske trave podiže raspoloženje, uklanja bezvoljnost i daje energiju.

Ružmarin:
Ovo eterično ulje na glasu je kao dobro sredstvo za jačanje memorije, cirkulacije i jačanju kose. Ružmarin je izuzetno osvježavajuć miris.

Grejpfrut:
Stručnjaci s japanskog univerziteta Mie kažu da postoji veza između udisanja mirisa agruma i dobivanja dodatne snage. Tokom njihovog istraživanja uočili su da udisanje eteričnih ulja agruma jača imunitet i podiže energiju.

Veza između mirisa i raspoloženja posljedica je stimuliranja sistema za miris u mozgu što može pokrenuti snažan emocionalni odgovor. Tijelo čak može naučiti zaliječiti se uz pomoć aromaterapije.

Posted by on 2014-03-31. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login