CG: Ukinuta odluka o snižavanju cijena roaminga

roaming, mobitelVijeće Upravnog suda u Podgorici ukinulo je odluku o snižavanju cijena roaminga u Crnoj Gori.

Riječ je o međudržavnom sporazumu, koji je trebalo da stupi na snagu 30. juna.

Ovaj sporazum je podrazumijevao sniženje cijena roaminga u Crnoj Gori, BiH, Srbiji i Makedoniji za građane tih zemalja.

Crnogorski Upravni sud zaključio je da je primjena te odluke neprihvatljiva za tu zemlju, po osnovu tužbi telekomunikacionih kompanija Telekom i Telenor.

Regulatorna tijela

Međutim, trenutno su u zemljama potpisnicama na snazi odluke njihovih regulatornih tijela o snižavanju cijena roaminga, pa će građani Crne Gore imati te pogodnosti kad otputuju, ali ne i građani regije koji budu dolazili u Crnu Goru.

Predstavnici vlada Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije su krajem septembra 2014. godine u Budvi potpisali sporazum o smanjenju cijena roaminga po uzoru na EU.

Na osnovu tog sporazuma, predviđeno je postepeno snižavanje cijena za roaming i njihovo dovođenje na nivo koji plaćaju građani članica EU-a prilikom boravka u drugoj zemlji članici.

Pored povoljnije cijene mobilne telefonije u roamingu, prema tom sporazumu cijena za internet bi bila niža između 10 i 25 puta, u zavisnosti od ponude.

Posted by on 2015-06-27. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login