‘Crveni’ meteoalarm i narednih dana, temperature do 42 stepena

Crveni meteoalarmMeteoalarm danas je „upaljen“ za šest područja u BiH. Bihać, Prijedor, Banja Luka, Mostar, Foča i Visoko su označeni crvenom bojom koja je upozorenje da iznimno visoke temperature mogu izazvati opasne posljedice po ljudsko zdravlje na tim područjima.

Livno, Sarajevo, Tuzla i Trebinje su na skali meteoalarma označeni „narandžastom“ bojom koja upozorava na opasno vrijeme s mogućim posljedicama po ljudske živote .

I sutra će vrijeme biti slično današnjem, s jutarnjim temperaturama od 12 do 22, na jugu do 25, te najvišim dnevnim od 33 do 42 stepena.

U četvrtak jutarnja temperatura od 14 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 32 do 42 stepena.

U petak promjenljivo oblačno vrijeme i uglavnom toplo. Tokom dana očekuje se povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 13 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 32 do 41 stepena.

Posted by on 2013-08-06. Filed under Banja Luka, Bihać, Foča, Livno, Mostar, Prijedor, Sarajevo, Trebinje, Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Visoko. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login