Danas okupljanje najboljih bh. nogometaša

Fudbalska reprezentacija BiH,Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, povodom nastavka kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Izabranike Safeta Sušića, nakon poraza od Kipra, u prvoj kvalifikacionoj utakmici očekuju teške utakmice protiv Velsa u gostima (10. oktobra) i Belgije (13. oktobra) na “Bilinom Polju” u Zenici.

Sušić za ovaj kvalifikacijski ciklus neće moći računati na Sejada Salihovića koji je otkazao zbog povrede, a njegovo mjesto u timu zauzeo je igrač Željezničara Josip Kvesić.

U reprezentaciju je ponovo pozvan nekadašnji kapiten i dugogodišnji reprezentativac Emir Spahić, koji će imati zadatak da koordinira odbranbenom linijom bh. tima.

Na spisku se nalaze 23 igrača:
golmani: Asmir Begović, Jasmin Fejzić i Ratko Dujković.
odbrana: Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić i Avdija Vršajević.
vezni red: Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Sanjin Prcić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić i Muhamed Bešić.
napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević i Edin Višća.

Posted by on 2014-10-06. Filed under Sport, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login