Danas otvaranje MAT festa broj 7

Mostarski teatar mladih

Mostarski teatar mladih

U organizaciji Mostarskog teatra mladih (MTM) i Centra za dramski odgoj, u ponedjeljak, 20. marta, bit će otvoren MAT fest broj 7, festival koji promoviše nove teatarske forme i pristupe umjetnosti teatra te koji daje šansu alternativnom teatarskom organizovanju i istraživanju teatarske umjetnosti, saopćeno je iz MTM-a.

U sklopu festivala, koji će trajati osam dana, bit će upriličeno 8 predstava, od čega tri premijere, te svečanost u povodu 20 godina postojanja Centra za dramski odgoj.

“I prvog i posljednjeg dana bit će čitane poruke upućene kako publici, tako i samim stvaraocima, što ovaj festival čini i festivalom publike. Upravo zato, publika će birati laureate festivala te nagrade Zlatni, Srebreni i Bronzani šipak dodijeliti po svom izboru”, navode iz MTM-a.

Posljednjeg dana festivala bit će praizveden tekst Ljubice Ostojić “Čelična Lady” kojim dugogodišnja glumica Narodnog pozorišta u Mostaru Hadžija Hadžibajramović obilježava 50 godina umjetničkog rada.

Posted by on 2017-03-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login