“Dani Boračkog jezera” od 22. do 25.maja

Boračko jezero

Boračko jezero

Eko Selo Boračko jezero u saradnji s ostalim nevladinim organizacijama (NVO) organiziralo je manifestaciju “Dani Boračkog jezera” koja će biti održana u periodu od 22. do – 25. maja.

Eko Selo Boračko jezero i ostale NVO u BiH rade na promociji i zaštiti prirodnih ljepota Neretve i Boračkog jezera kojima do sada nije posvećena dovoljna pažnja.

U sklopu manifestacije, između ostalih sadržaja, održat će se Otvaranje ljetne turističke sezone na Boračkom jezeru, kao i radna akcija čišćenja i uređenja obalnog i priobalnog dijela Boračkog jezera uz učešće preko 100 volontera.

Osim navedenog, bit će održan i dvodnevni okrugli sto “Turizam i ekologija”, eko radionice, eko kamp te promocija projekta “Zero waste” Federalnog ministarstva turizma i okoliša, čiji je cilj stvaranje društva bez otpada.

Također će biti održan i performans “Vilinska noć” uz učešće velikog broja poznatih bosanskohersegovačkih umjetnika, saopćeno je iz Eko Sela Boračko jezero.

Posted by on 2015-05-10. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login