Dio lične postavke kralja Rock’n Rolla

Elvis Presley

Elvis Presley

Zabavni kompleks, vrijednosti od 45 miliona američkih dolara koji sadrži restorane i eksponate kralja Rock’n Rolla Elvisa Presleyja bit će otvoren u njegovom rodnom Gracelandu u Memphisu.

Fokus zabavnog kompleksa, je na životu i karijeri kralja Rock’n Rolla. Svečanosti otvaranja trebala bi prisustvovati i njegova bivša supruga Priscilla Presley.

Nalazi se preko puta rodne kuće Elvisa Presleyja koja je nakon njegove smrti pretvorena u muzej. U sklopu zabavnog kompleksa nalazi se izložba njegovih ličnih stvari, automobili koje je koristio, dva restorana kao i zvučna soba.

Zabavni dio će zamijeniti stare objekte u kojima su prethodnih godina bili smješteni Presleyevi eksponati. Zabavni kompleks je dio Gracelanda, čija vrijednost se procjenjuje na 140 miliona dolara, koji je otvoren prošle godine, a u sklopu kojeg se nalazi i hotel sa 450 soba.

Elvis je umro u svom domu Memphisu 16. augusta 1977. od zatajenja rada srca u 42 godini.

Posted by on 2017-03-05. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login