Dogs Trust – Izvršiti inspekcijski nadzor u prihvatilištu u Prači

psi, Prača

psi, Prača

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je saopćilo da su zabrinuti najnovijim izvještajima o stanju u prihvatilištu Prača, te pozvali nadležne kantonalne, entitetske i državne veterinarske inspekcije da hitno izvrše inspekcijsku kontrolu i obavijeste javnost o svim aspektima stanja u ovom prihvatilištu, posebno što se tiče dobrobiti pasa i načina organizovanja prihvatilišta, te o eventualno poduzetim mjerama u skladu sa relevantnim zakonima BiH.

– Također, pozivamo nadležne institucije vlasti koje koriste ovo prihvatilište te firmu koja njime upravlja da hitno podnesu izvještaj o stanju u prihvatilištu te eventualno poduzete mjere u cilju osiguravanja poštivanja relevantnih zakona BiH, posebno što se tiče dobrobiti životinja i načina organizovanja prihvatilišta – navodi se u saopćenju.

Predstavništvo se, kako dodaju, namjerava zvanično obratiti navedenim akterima u vezi tog pitanja.

– Dodatno, pozivamo sve odgovorne građane da iskoriste svoja prava i od vlasti koji ih predstavljaju i upravljaju javnim budžetima zahtijevaju hitnu istragu, te sankcioniranje svakog kršenja relevantnih zakona, posebno onih koji se odnose na dobrobit životinja i organizaciju prihvatilišta – navode iz Dogs Trusta u BiH.

Posted by on 2017-10-11. Filed under Pale-Prača, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login