DogsTrust: Počela akcija sterilizacije vlasničkih pasa

DogsTrustPredstavništvo Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini je jučer počelo cjelogodišnju tehničku i finansijsku podršku potpuno besplatne sterilizacije vlasničkih pasa na području Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz te fondacije podrška, koja će trajati tokom cijele 2015. godine, uključuje besplatnu sterilizaciju/kastraciju, antirabičnu vakcinu, antiparazitni tretman i mikročip za sve vlasničke pse na području Kantona Sarajevo uz učešće 11 veterinarskih klinika.

Plan je sterilizacija 80 posto ukupne populacije pasa na području KS.

Predstavništvo Dogs Trust Fondacije u BiH podsjeća da je sterilizacija najefikasnija humana metoda sprječavanja povećanja broja novih neželjenih pasa s brojnim koristima za pse, vlasnike, ali i za cijelu zajednicu (sprječavanje poremećaja u ponašanju psa, medicinske prednosti za pse i vlasnike, sigurnost cijele zajednice, troškovno prihvatljiva metoda) i vrlo je važan dio odgovornog vlasništva, ali i građanske odgovornosti.

Iz te fondacije su spremni nastaviti, ali i proširiti tehničku, savjetodavnu i finansijsku podršku, i sarađivati s novoizabranim vlastima u Kantonu Sarajevo s ciljem rješavanja problema pasa lutalica kroz potpunu provedbu zakona.

Posted by on 2015-02-17. Filed under Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Pale, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login