Dokumentarac o Doorsima izlazi u novembru

Feast of FriendsFeast of Friends, dokumentarac legendarne rock grupe The Doors, koji su članovi benda sami producirali tijekom njihove ljetne turneje 1968. godine, ugledat će svjetlo dana 11. novembra, piše časopis Rolling Stone.

Uradak koji nikada nije bio dovršen, kada je prikazan dobio je negativne ocjene na filmskim festivalima još dok je frontmen grupe Jim Morrison bio živ. Gotovo pola stoljeća trebalo je da kućni video bude vani zbog pjevačevih pravnih problema u tom razdoblju. Novo izdanje sadržavat će remasterirane audio i videomaterijale.

– To je izmišljeni dokumentarac –  govori Morrison u traileru filma koji je nedavno objavljen. – Ne mogu puno toga reći o njemu, zato što ga mi zapravo niti ne radimo. On se na neki način radi sam -.

Redatelj Paul Ferrara koji je režirao Morrisonov film iz 1969. HWY: An American Pastoral počeo je raditi na dokumentarcu u travnju 1968. Film koji je sniman u petomjesečnom periodu, uključuje koncertne izvedbe i komentare nakon nastupa.

Kao dodatak glavnom filmu, DVD i Blu-ray izdanja uključit će bonuse – Feast of Friends: Encore, dodatne snimke snimljene za originalan film, a koje uključuju materijale na kojima članovi benda igraju poker te snimanje pjesme Wild Child u studiju.

Izdanje će također uključiti The Doors Are Open – britanski dokumentarac iz 1968. o bendu usmjerenom na njihov nastup u londonskom Roundhouseu. Taj dio je također remasteriran i obnovljen, prenosi Hina.

Uključit će i desetominutnu verziju pjesme The End na koncertu u Torontu u kolovozu 1967. zajedno s intervjuima s Kriegerom, klavijaturistom Rayom Manzarekom, bubnjarem Johnom Densemorom te menadžerom grupe Dannyjem Sugarmanom.

Posted by on 2014-09-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login