Dragan Kanatlarovski novi trener Veleža

Dragan Kanatlarovski

Dragan Kanatlarovski

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež je na sjednici u Mostaru imenovao Dragog Kanatlarovskog za novog šefa stručnog štaba.

Kanatlarovski već danas stiže u Mostar kada će biti kompletiran stručni štab, a želje Uprave su da u stručnom štabu budu Adis Obad i Dženan Zaimović.

Upravni odbor, koji čine Berin Alagić, Meaz Begović, Đenan Salčin, Sinan Merzić, Ibro Marić i Adnan Šteta donio je niz odluka usmjerenih k organizacionom jačanju Kluba i stvaranju pretpostavki za uspješan nastavak takmičarske sezone nakon neuspješnog starta.

Za predsjednika Upravnog odbora imenovan je Berin Alagić, a UO dopunjen je i predstavnikom navijača Veleža iz dijaspore. Novi član Upravnog odbora je Denijal Behram, nosilac brojnih akcija pomoći i podrške Veležu.

Upravnom odboru FK Velež aktivno će u narednom periodu pomagati i predstavnici Prijatelja kluba: Sead Kajtaz (o pitanjima struke), Mirsad Ćatić (organizaciona i materijalna podrška) i Samir Nožić (odnosi s javnošću).

Upravni odbor donio je i odluku da ulaz na stadion za prvi naredni prvenstveni susret protiv Olimpica bude slobodan.

Dragan Kanatlarovski rođen je 8. novembra 1960. u Bitolju, Makedonija.

Profesionalni debi imao je 1979. u Pelisteru iz Bitolju, u kojem je igrao narednih šest sezona. Dobrim igrama zainteresovao je najtrofejniji makedonski klub Vardar iz Skoplja u koji prelazi prije početka prvenstva Jugoslavije 1985/86.

U ljeto 1989 preselio se u Crvenu zvezdu iz Beograda sa kojom u sezoni 1989/90 osvaja Prvenstvo Jugoslavije 1989/90 i Kup Jugoslavije 1989/90.

Od 1990-1992 igra u Španiji u tadašnjem drugoligašu Deportivu La Korunja sa kojom uspijeva da se vrati u špansku Primeru. Nakon godinu dana neaktivnosti, nastavlja u turskom Karsijaksporu, prije povratka u Makedoniju gdje završava svoju karijeru u Pobedi iz Prilepa.

U reprezentaciji Jugoslavije igrao je samo jednom u prijateljskoj utakmici 28. marta 1990 protiv Poljske u Lođu (0:0).

Za reprezentaciju Makedonije odigrao je 10 utakmica i postigao dva gola. Bio je u sastavu reprezentacije u prvoj historijskoj utakmici za makedonski fudbal 13. oktobra 1993 protiv reprezentacije Slovenije u Kranju. Karijeru reprezentativca je završio 7. juna 1995 na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 1996., protiv reprezentacije Belgije u Skoplju (0:5).

Po završetku fudbalske karijere počeo se baviti trenerskim pozivom. Bio je dva puta trener fudbalske reprezentacije Makedonije. Prvi put (1999-2001) je bio trener do kraja Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2002. kad je zamenjen jer se nisu uspjeli kvalificirati za Svetsko prvenstvo 2002. Drugi put (2003-05) kada je poslije poraza protiv Andore u Kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. smijenjen. Zamijenio ga je Slobodan Santrač.

Kao trener vodio je Pobedu iz Prilepa, Belasicu, Vardar, Radnički Niš i Lokomotivu iz Plovdiva, subotički Spartak i Novi Pazar.

Posted by on 2015-09-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login