Drugo izdanje Festivala književnosti Bookstan ugostit će zanimljive autore

Bookistan

Bookistan

Drugo izdanje Internacionalnog festivala književnosti Bookstan bit će održano od 4. do 7. jula uz prisustvo velikog broja međunarodnih, regionalnih i domaćih autora.

O dobrom glasu koji je pratio prvo prošlogodišnje izdanje ovog književnog festivala svjedoče i autori koji će biti gosti ovogodišnjeg Bookstana.

Tako je zvijezda drugog Bookstana engleski dramski autor, pisac i scenarist Hanif Kureishi. Njegova novela “Nigdje” u prijevodu Irene Žlof s engleskog, bit će premijerno objavljena povodom Bookstana.

Direktor IK Buybook Damir Uzunović podsjetio je na današnjoj konferenciji za medije da je Bookstan pokrenut prošle godine kako bi se obilježilo dvadeset godina te izdavačke kuće.

On je rekao da ostaju “ni na istoku ni na zapadu”, te da je ove godine jezik u fokusu njemački i autori koji pišu na njemačkom a kojima Njemačka nije domovina.
Bookstan će i ove godine predstavljati pisce, izdavače iz svijeta, regije kao i bosanskohercegovačke izdavačke kuće i autore.

Tako će se na ovom festivalu naći i Adisa Bašić, Rumena Božarovska, Damir Karakaš, Saida Mustajbegović, Vladimir Pištalo, Amila Kahrović-Posavljak, Ilija Trojanov, Tanja Stupar-Trifunović, Dragoslav Dedović, Darko Cvijetić, Dijala Hasanbegović, Amer Tikveša i mnogi drugi

I ove godine u okviru Bookstana je organiozovana radionica Mala škola pisanja i mišljenja koja će trajati od 1. do 7. jula a koju će voditi Nerzuk Ćurak.

Posted by on 2017-06-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login