Dubioza kolektiv: “Ako ste došli na koncert, haj’te kući”!

Dubioza kolektivViše stotina osoba okupilo se danas na platou ispred Kulturno-sportskog centra (KSC) “Skenderija” na još jednom Plenumu građana i građanki Sarajeva, a ovaj skup je podržala i “Dubioza kolektiv”, kultna bh. muzička grupa.

Prije početka Plenuma frontmen grupe Brano Jakubović kazao je “da članovi “Dubioza kolektiva” na plenume dolaze radi sebe, te dodao “da bi najbolje bilo da svaki građanin dođe radi sebe i svojih problema”.

“Odlučili smo da ne sviramo komercijalne koncerte, jer ne bi bilo ispravno da naplaćujemo karte ljudima koji dolaze na proteste i Plenume. Pošto smo i lično, svako u svom gradu na protestima i Plenumima, odlučili smo da se i kao bend uključimo”, rekao je Jakubović.

Cilj ovih koncerata nije da “Dubioza kolektiv” okupi ljude koji će doći samo radi koncerta, pojasnio je Jakubović.

“Bitni su nam ljudi koji dođu na proteste i Plenume. Svaki put pitamo ljude da li ste došli na protest ili koncert. Ako ste došli na koncert, haj’te kući, jer ovo nije koncert. Mi smo tu da nekom atmosferom inspiriramo ljude i budemo dio svega. Nismo tu da zabavljamo ikoga”, poručio je Jakubović.

Na današnjem Plemunu građana i građanki Sarajeva razmatrani su zahtjevi iz oblasti zdravstva prema Vladi Federacije BiH. To su promjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, promjena Zakona o zdravstvenom osiguranju, te usklađivanje svih drugih zakona sa ova dva zakona.

Posted by on 2014-04-04. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login