Džeko: Trebamo sve napraviti da ne izgubimo od Belgije

Edin Džeko

Edin Džeko

Edin Džeko, govoreći o osvojenom bodu u utakmici s Velsom, je kazao da će na kraju vidjeti je li dobar rezultat.

“Ako ih dobijemo kući mislim da se može reći da je dobar rezultat. Mislim da je bilo bitno ne izgubiti, s obzirom da smo u toj nekoj krizi rezultata, oni su nam sigurno, glavni konkurenti za to drugo, eventualno treće mjesto”, pojasnio je Džeko.

Govoreći o utakmici sa Belgijom Džeko kaže je dosta igrača naviklo da igra svaka tri dana te da ne treba to da bude neki alibi.

“Belgija je definitivno favorit u grupi i imaju jaku reprezentaciju. Igramo kući i mislim da trebamo sve napraviti, prije svega, da ne izgubimo utakmicu, a onda zašto da ne pokušati pobijediti”, poručio je Džeko.

Podsjetio je i na sinošnju utakmicu kazavši da su u u početku drugog poluvremena imali par dosta dobrih šansi gdje su možda mogli dati gol.

“Ne treba biti nezadovoljan s obzirom da su i oni imali u zadnjim minutama jednu ili dvije šanse. Bod je dobar, mislim da smo zaslužili više. Treba potvrditi sada sa Belgijom i onda će tek i ovaj bod imati veću težinu. Mislim da bi i oni bili zadovoljni sa bodom mada će sigurno doći da pobjede”, kazao je Džeko.

Posted by on 2014-10-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login