Džumhur: “Najbitnije mi je da do kraja sezone odigram dobro”

Damir Džumhur

Damir Džumhur

U ovom trenutku najbitnije mi je da u narednih nekoliko turnira do kraja sezone odigram dobro te da svoj fokus prebacim na pripreme za sljedeću sezonu – kazao je u razgovoru za Agenciju Fena najuspješniji bh. teniser Damir Džumhur.

Nada se da će do kraja godine ući u top 100 tenisera svijeta dodajući da predano radi da ostvari i taj cilj. Istakao je da je u nekoliko navrata tokom protekle sezone bio blizu da probije tu granicu.

Što se tiče nastupa na ATP turnirima, Džumhur se nada da će također igrati uspješno i u najjačoj konkurenciji.

Znam da sam blizu ATP nivoa, osjetio sam već čari takmičenja na velikim turnirima i želim biti dio te priče, ali shvatam da još moram puno raditi i naučiti da bih se mogao ravnopravno nositi s igračima na ATP nivou – kazao je.

Dodao je da ima motivaciju, radnu etiku te da mora biti strpljiv i marljivo raditi, jer nije lako probiti se u elitno tenisko društvo.

Naglasio je da mu je jako žao što se ove godine bh. teniserska reprezentacija nije uspjela plasirati u Prvu grupu Evro-afričke zone Davis cupa.

Jako mi je žao zbog toga, jer smo zaista željeli pobjedu, ali Berankis je odigrao gotovo perfektan vikend tenisa i to je na kraju bila ta razlika – objasnio je.

Dodao je da je to bila dobra prilika da se tenis u BiH još više popularizuje.

Moramo pokazati i sebi i našim navijačima da smo profesionalci i da možemo ovaj meč staviti iza nas i spremno dočekati sljedeću godinu i opet krenuti u napad na Prvu grupu Evro-afričke zone – objasnio je.

Mladim nadama bh. tenisa Džumhur je poručio da efikasno i discplinovano iskoriste vrijeme koje provodu na treninzima, a za one koje igraju juniorske turnire, pogotovo one najmlađe, da su ti počeci najteži i da moraju znati da je potreban određeni broj mečeva da bi se postalo dobar meč igrač.

Ne dajte da vas pokoleba pokoji loš rezultat, iskoristite to kao dodatnu motivaciju za dalji rad. I ja se sa svoje strane trudim da pratim rezultate naših mlađih tenisera i čini mi se da imamo solidnu generaciju talenata, što je opet pohvalno za bh. školu tenisa, koja je ipak jako mala – zaključio je Džumhur u razgovoru za Agenciju Fena.

Posted by on 2014-10-21. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login