Džumhur: Želim među 60 tenisera svijeta ove sezone

Damir Džumhur, tenis

Damir Džumhur

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, koji trenutno zauzima 88. mjesto na ATP rang lsti kaže  kako je imao veoma uspješnu sezonu, koju na koncu godine planira završiti plasmanom među 60 najboljih u svijetu.

Džumhur, koji se u petak, u trećem kolu Roland Garrosa, sastao sa slavnim Rogerom Federerom i pretrpio poraz od 0:3 u setovima, istakao je da je meč sa švicarskim teniserom, drugim reketom svijeta i čovjekom sa 17 Grand Slam titula, protekao veoma dobro.

“Meč je dobro prošao. Osvojio sam nekoliko poena, nisam loše igrao. Federer je bio odličan. Od početka do kraja meča skoro da je igrao bez ijedne greške. Pokazao je da je jedan od najboljih tenisera u historiji”, rekao je bh. takmičar.

Dodatni napredak

Napomenuo je da je plasmanom u treće kolo i duelom protiv Švicarca ušao u historiju bh. tenisa.

“Znam da sam ispisao historiju bh. tenisa, jer nijedan teniser pod zastavom Bosne i Hercegovine nije igrao u drugom ili trećem krugu Roland Garrosa. Vrlo sam sretan što sam postigao sve ovo, ali to ne radim samo da bih ispisao historiju. Pored toga, pokušavam dodatno napredovati, da usavršim igru i da postižem još bolje rezultate”, kazao je Džumhur.

Istakao je i da ima veoma visoke ciljeve za ovu sezonu.

“Ovu sezonu želim završiti plasmanom među 60 najboljih u svijetu. U novoj sezoni ciljevi su mi da učestvujem na ATP turnirima i Grand Slamovima. Igram odličnu sezonu. Ovaj uspješni niz želim nastaviti do kraja sezone”, rekao je Džumhur.

Ocijenio je da ovogodišnji Roland Garros, posebno u muškoj konkurenciji, protiče “u vrlo zanimljivoj utrci”.

“Rafael Nadal nije baš tako dobro igrao do sada. Novak Đoković stvarno dobro igra i sve pobjeđuje. Federer je uvijek opasan, ali na ovom turniru najveće šanse dajem Đokoviću”, rekao je Džumhur.

Poruka mladima

Teniser iz Bosne i Hercegovine smatra da je kod žena favorit američka teniserka Serena Williams, koja, kako tvrdi, ove godine igra najbolje.

Na kraju je poručio mladima u Bosni i Hercegovini, koji žele bilježiti uspjehe u tenisu, da rade mnogo i da nikada ne odustaju od svojih snova i ciljeva.

“Moj savjet mladima u Bosni i Hercegovini je, kao prvo, da slijede svoje snove. Neka nikada ne odustaju. Ništa nije lako, moraju puno raditi. Trebaju biti svjesni da će se na ovom putu vrlo često morati sami boriti, ali jednog dana će vidjeti kako im se snovi ostvaruju”, istakao je Džumhur.

Posted by on 2015-05-31. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login