Električni taksi za Madrid i Barcelonu

Barcelona

Barcelona

Kroz saradnju lokalnih vlasti i proizvođača automobila za taksi službe Madrida i Barcelone su osigurana električna vozila uz sve prednosti koje donose.

Dok je svaki događaj nogometnih klubova iz ova dva grada razlog za podjele, ovih dana postoji nešto što povezuje Madrid i Barcelonu, a riječ je o isporuci Nissan električnih taksi vozila. Glavni grad Španije svoju paletu taksi vozila proširio je primjercima automobila Leaf, a centralni grad Katalonije bogatiji je za flotu putničkih e-NV200 kombi vozila.

Nissan Leaf, najprodavaniji električni automobil s preko 142.000 prodanih primjeraka u svijetu obogatio je taksi uslugu Madrida s tim da je primopredaja održana na lokaciji Puerta del Sol, početnoj tački za mjerenje udaljenosti na svim prometnicama Španije. U Barceloni isporuka kombi vozila demonstrira saradnju japanskog proizvođača i lokalne vlasti s obzirom na to da se upravo tamo Nissan e-NV200 proizvodi za cijeli svijet. Ne treba niti naglašavati kako će ovakva vozila imati povoljan utjecaj na kvalitetu zraka, a niski troškovi održavanja i ugovoreni povoljni uvjeti financiranja trebali bi koristiti i taksi vozačima.

 

Posted by on 2014-10-27. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login