Elvir Laković Laka u banjalučkom klubu DFK

Elvir Laković Laka

Elvir Laković Laka

Jedan od najpoznatijih i svakako najoriginalnijih pjevača u BiH, Elvir Laković Laka, poslije promocije novog video spota za hit pjesmu „Mačko“, nastupiće u banjalučkom klubu DFK u subotu, 14. jula.

Laka nastupa zajedno sa svojom sestrom Mirelom, sa kojom je 2008. godine na Takmičenju za najbolju pjesmu Evrovizije u Beogradu, sa pjesmom „Pokušaj“, osvojio 10. mjesto.

Jedan od najzanimljivijih i najneobičnijih muzičkih pojava u Bosni i Hercegovini i po pravilu uvijek originalan, Laka –  rođen je 15. marta 1969. godine u Goraždu. Muzičku karijeru je počeo u grupi Deformacija proreza sa kojom je 1998. godine snimio svoj prvi singl “Malo sam se razočar’o”. Nakon toga započeo je samostalnu karijeru i snimio još par singlova  – “Vještica”, “Mor’o”, “Piškila”, koje je sa još nekoliko pjesama 2007. godine objavio na svom prvom albumu Zec.

U periodu između 2003. i 2006. je živio u Njujorku.

Inače, Laka će zatvoriti sadržajan programski vikend u Demofest klubu, koji će početi u četvrtak, 12. jula, kada će u bašti DFK biti održano „JAZZ veče uz Tikveš“ sa pijanistom Sanjom Čolić-Zelić.

U petak, 13. jula, u DFK pabu će od 19.30 sati biti održana „čitalačka sesija“ sa poznatim hrvatskim novinarom i publicistom, Borisom Dežulovićem.

Tu istu noć, od 22.30 sati u DFK klubu će početi koncert banjalučkog cover benda „Rio Funk“, inače pobjednika posljednje sezone muzičke emisije „PopRokAut“, koja se emituje na RTRS-u. Ulaz na sve ove događaje je besplatan.

Koncert Lake će početi u 22.30 sati, a cijena ulaznice iznosi pet KM.

Posted by on 2012-07-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login