EP u nogometu 2024 u Njemačkoj, 2028. u Engleskoj?

Fudbalski savez ČeškeNogometni savez Njemačke (DFB)  najavio je da će se kandidirati za organizaciju Evropskog  nogometnog prvenstva 2024. godine.

Nijemci su uvjereni da će dobiti organizaciju, a optimizam je posljedica vjerovatnog dogovora s engleskim savezom (FA), koji će podržati njemačku kandidaturu u zamjenu za njemačku podršku za organiziranje Evropskog prvenstva 2028. godine

“S Engleskom smo o tome već rezgovarali i problema ne bi smjelo biti. Ako dobijemo podršku i drugih, uvjeravam vas da ćemo biti domaćini. Ali prije toga ćemo otkazati organizaciju utakmica prvenstva 2020. U narednim danima ćemo imati intenzivne  razgovore”,  kazao je generalni sekretar DFB-a Helmut Sandrok.

Njemačka je nakon otkaza Turske željela biti domaćin polufinala i finala prvenstva 2020. koje će se u prvom dijelu održati u 13 gradova u 13 različitih država (gradovi će biti određeni 19. septembra).

Podršku kandidaturi Njemačke dao je i predsjednik Međunarodnog  olimpijskog  komiteta Tomas Bah, koji je na pres konferenciji u Kicbilu kazao je da je Njemačka sposobna u istoj godini da organizira Olimpijske igre, za koje se planira kakndidirati, kao i Evropsko prvenstvo.

“Infrastruktura za prvenstvo već postoji. Njemačka ima najbolje stadione u Evropi, tako da ne vidim nikakve poteškoće”, izjavio je Bah.

Posted by on 2014-09-04. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login