Eurowings iz Mostara počinje letjeti 16. maja za Dusseldorf i Stuttgart

Avio kompanija “Eurowings” započinje letove iz Mostara 16. maja 2018. godine, a letjet će se dva puta sedmično u Dusseldorf i Stuttgart.

Eurowings, Mostar

Eurowings

Prvi let bit će za Dusseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom. Cijena avionske karte odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura.

Mostar je facebook glasovanjem “You wote – We fly”, koje je je provela zračna kompanija “Eurowings”, izabran za novo odredište spomenute kompanije, a tim povodom Grad Mostar posjetili su u ponedjeljak predstavnici aviokompanije “Eurowings”.

Kako je na konferenciji za novinare u Mostaru rekao menadžer za razvoj mreže Eurowingsa Ivan Oreč, realizacijom spomenutih zračnih linija udvostručit će se broj putnika koji će proći kroz Zračnu luku Mostar, odnosno iznosit će oko 60.000. Također, Oreč je istakauo kako je kampanju koji su oni provodili 10 dana pratilo oko 7 miliona ljuda te da je 7 miliona ljudi čulo za Mostar.

 

Po Orečovim riječima, uvođenje spomenutih linija iz Mostara donijet će i novih 45 radnih mjesta.

Regionalni menadžer Eurowingsa Marskus Leopold kazao je kako će se putnici moći iz Dusseldorfa i Stuttgarta konektirati za 110 različitih destinacija.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je kako je aerodrom u Mostaru spremna za nove linije.

– Dolazak Eurovingsa puno znači za aerodrom Mostar, za regiju, za grad , Hercegovinu i za BiH – kazao je Raspudić.

 

Posted by on 2017-10-31. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login